--------------------

HOME

--------------------

CONTACT

--------------------

Mooi om te zien

Het Centrum

Kerken

Monumenten

Musea

Pleinen

Tuinen & parken

--------------------

Leuk om te doen

Toscaans koken

Markten

Leuke uitjes in Toscane

Shoppen

Sport

--------------------

Eten, drinken

& uitgaan

Restaurants

Bars & café's

Discotheken

Gezellige tips

--------------------

Overigen

Handig om te weten

Het weer

Made in Florence

Trouwen in Toscane

Vervoer

 

Het mediteraanse dieet bestaat uit de volgende 'ingredienten':
Olijfolie, volkoren graangewassen, groenten (vooral tomaat, paprika en aubergine),

fruit, melk, yoghurt, vis, 'wit' vlees (kip, kalkoen, konijn), kaas, peulvruchten (het alternatief voor vlees), wijn (met mate), weinig zuiker en ander vet.


 

Elke maand wordt er weer een nieuw ingredient behandeld.

Deze maand:

 

Olijfolie

95% van de olijfgaarden bevinden zich in het mediteraanse gebied.
De kwaliteit van dit product word bepaald door verschillende faktoren;
de variëteit, het klimaat, het terrein en de rijpheid van de vruchten,
hoe de vruchten worden ge-oogst en hoe ze worden geperst. Tussen
november en februari houdt de oogst van de olijven plaats.

 

 

Let altijd op de kwaliteit van de olijfolie !

- Olio vergine; dit is olijfolie die is verkregen uit de eerste 'persing'
en is daarom het zuiverst en het beste.
- olio di oliva: dit is olijfolie die is verkregen uit meerdere persingen
en is daarom minder zuiver en niet van optimale kwaliteit.
Kijk ook altijd op het etiket van een fles italiaanse olijfolie daarop moet
sinds 2008 de herkomst van de olijven staan.

 

Het gebruik van olijfolie

Olijfolie kan zowel koud als warm gebruikt worden.
koud over salades en groenten, warm om mee te bakken
en te frituren. Let op! olijfolie ontbindt zich rond de 175-180 c°.


 

| Home | Contact | Het centrum | Kerken | Monumenten | Musea | Pleinen | Italiaans koken | Markten |

| Leuke uitjes in Toscane | Trouwen in Toscane | Ontdekflorence op Blogger |

 

Copyright © 2011 Ontdekflorence. Alle rechten voorbehouden.

Alle teksten en foto's zijn eigendom van ontdekflorence tenzij

anders aangegeven.

 

Protected by Copyscape Duplicate Content Finder